[English recipe under the break]

Ecco la mia torta degli avanzi.
Siccome mi avanzava un po’ di pasta frolla, un po’ di glassa (Sacher) e un po’ di meringa italiana ho pensato ad un esperimento. Le dosi non sono perfette perchè, cosa che non capita mai, sono andata un po’ ad occhio. Quindi scusate per l’imprecisione.
A voi la ricetta!

Ingredienti (per 18 cm diametro)

Per la copertura

  • meringa italiana a volontà

Procedimento

Preparate la pasta frolla e foderate uno stampo a cerniera di 18 cm. Bucherellate e cuocete in bianco a 200°C fino a doratura.

Nel frattempo preparate la crema con una tazza di glassa e 1-2 cucchiai di meringa italiana.

Quando la frolla è fredda spalmarvi la crema di cioccolato.

Decorate a piacere con la meringa italiana e fiammeggiate con il cannello.

Bon appetit!!

This is my “remains-cake”. As I had some pate sucrée, some Sacher frosting and some italian meringue I made an experiment! The quantities are not so precise because I decided by eye (and this never happen to me–>I’m a chemist😉. So sorry fro the imprecision!
Let’s see the recipe!

Ingredients (for 18 cm diameter)

For the topping

  • italian meringue

Procedure

Prepare the pate sucrée and cover a tart pan. Make holes and bake it at 200°C until it become slight brown.

In the meantime prepare thre cream mixing 1 cup od chocolate cream with some tbs of italian meringue.

When the pate sucrée is cold fill with the prepared cream and decorate with italian meringue as you want.

Use the torch on the italian meringue.

Bon appetit!

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